woensdag 1 december 2010

Opening exhibition 023Carla during the second part of the catwalk.
Glasses: early 1990's blended myodiscs by Flair
[L: -13.00; c-1.00 v / R: -14.00]
The glasses are no less than eleven diopters above her own
precription. Carla made no use of GOC, doing the catwalk
on radar and a lot of self confidence!

Photo by Quin Hoogers

6 opmerkingen:

 1. Hoi Annemie,

  GOC is "Glasses over Contacts". Ik heb voor Carla geinformeerd bij een opticien of ze een paar contactlenzen hadden van +11. Carla heeft zelf ongeveer -3 en met die lenzen in had ze vrijwel perfect kunnen zien door de Flair bril van -14. Nel droeg bij de catwalk ook drie brillen van -11 à -12 maar zij heeft zelf -11 en dus ging dat zonder GOC prima. Wat Carla deed was echt een ongelofelijk kunststukje van een zeer ervaren catwalk model.

  Groetjes, Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Rob
  Weer iets geleerd! Wat ik me wel eens afvraag is het volgende: Wanneer iemand lenzen heeft en dan zijn of haar bril op zet is wat zij/hij ziet dan het zelfde als helemaal zonder lenzen of bril?
  Of: als ik met mijn normale gezichtsvermogen- iemand bril opzet zie ik dan het zelfde als die persoon zonder bril?

  Groetjes

  Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Annemie, het antwoord op je vraag is ja en nee. Stel dat je met goede ogen een bril van min 8 op zet, dan zou je lenzen van plus 7 in moeten doen om het beeld scherp te krijgen. Zonder lenzen zie je dus met die bril op wat iemand met plus 7 ziet zonder bril of lenzen. Het punt verschil komt door de centimeter afstand tussen oog en glas. De eigenaar van de bril ziet wat iemand met min 8 ziet zonder bril of lenzen. Natuurlijk zien mensen met plus 7 vrijwel even vaag als mensen met min 8 maar het effect is wel anders. Te veel min correctie maakt het beeld klein. Te veel plus correctie maakt het beeld zwemmerig en groot. Enkele van mijn modellen hebben perfecte ogen en ze hebben zowel met plus als met min brillen voor me geposeerd. Ze vonden het effect echt verschillend. Ik weet het ook uit eigen ervaring omdat mijn bril links plus 2 is en rechts min 2.

  Groetjes, Rob

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Rob
  Dank voor je uitvoerige antwoord. Begreepik dat er een video komt van de show?

  Groetjes

  Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Annemie,

  ja, de video komt als alles goed gaat in de loop van volgende week op You Tube te staan, in een stuk of vijf mootjes want het geheel duurt bijna een half uur en dat kan You Tube niet aan. Ik plaats een berichtje op de weblog als het zo ver is.

  Groetjes, Rob

  BeantwoordenVerwijderen